Saturday, February 20, 2010

Jalan-jalan cari pasal!

Assalamualaikum...bismillahirahmanirahim...ehem2...
jadi,sepanjang cuti prtghan sem kali ni mmg aku mencari pasal la kan.makanya pada hari ahad bersamaan 14 feb 2010 aku ngan mira balik Ipoh,iaitu rumah mira.drive dr shah alam jam 7.00 pagi dan sampai di pekan ipoh jam 10.20 pagi.drive punya drive nak smpai je trafic light kat sunway tambun,dgn x semena-menanya aku melanggar keta kat bawah ni... kesahnya aku asume itu adalah cabang 3 dan keta utk stret x yah tgu trafic light.mmg aku nmpak keta kat atas ni nak brgerak..smpai je aku kat stu,dia berhenti dn dia berhenti dh lepas dr garisan kuning.rupa-rupanya aku x pasan belah kiri itu ada satu lorong kecik utk masuk ke taman perumahan.dan si driver tu nak belok ke kiri sbnarnya tp dia teragak2 cz dia pun first time smpai kat ipoh tu..dia plak konvoi dgn 2 buah lg keta dari johor.
alhamdulillah driver tu baik dan x banyak songgeh,siap dia boleh tenangkan aku yg dh nngis tu dah.mmg lpas kejadian tu aku blur giler dn aku rasa kena panah petir di siang hari je.maka,g la buat report utk claim insurans.then aku kena kompaun rm300 tmabah2 waktu tu musim ops sikap.yg korg tgk statistik kmlgan dlm tb or newspaper itu,ha...aku lah salah seorang dr penyumbangnya....x mo la lain kali.nauzubillah.bak kata parents mira,keta rosak boleh repair jadi pape kat orangnya lagi teruk lekat smpai ke tua.repair almost anything...hehe...

day 2:atend to kenduri kawen sdara mira...pengantin tema kuning...pelamin kaler merah..kelazzz u olls...suatu pengalaman yg baru mnghadiri kenduri negeri orang a little bit difrent from kenduri kat kelantan.

day 4 :sebab day 3 x g mana2,kita terus je day 4.ate teman dibawak le ke kuale kangsor...bandar diraja katanya.not bad...nice!cuma x byk snap pict...sbab time ni mira bedmood..hahha...sory mira,gurau je..ni laksa kuale ngan cendol kuale...best gak la.

ni masjid ubaidillah x silap aku.cantik sungguh bila disimbah dgn cahaya matahari senja hari tu..kat bawah ni plak istana lama yg dijadikan muzium iaitu istana diraja perak.ni la istana yg pembinaannya x guna satu paku pun...

tak masuk coze under renovation.suka gak suasana bndar ni terutama tang pokok2 besar yg unik2 je...ade aku haplod dlm fesbuk aku.
day 5:maka pulanglah aku ke shah alam dgn bas perak roadways dan mia g pick-up aku kat sek 17.tidur umah dia 2 malam dan sekarang aku kat sunway pyramid seorang diri untuk menonton my name is khan utk kali ke 2 nya.hahha...esok kali ketiga tp insyaallah ngan kak & abg iran skali.seminggu tanyangan pun mmg sold out!tahniah la uollsss...
ok,khabhi alvida naa kehna...phir mileenge!

3 comments:

uglybeautyme said...

woaaaaaa
best
maw jalan2 jgk
naa da dpt lesen besau?

JHaZKiTaRo said...

seronok berjalan.. rindu pulak Msia bile tgk gambar2 tu.. anyway, salam jauh dari bumi Dublin, Ireland.. blog walking kejap.. rajin2, jemput laa singgah ke my blog, Aku Sebutir Pasir.. :)

idmalina mohamad ideris said...

my dear uglybeutyme:yup...
jhaz:insyallah...will be see ur blog dudes!