Wednesday, January 26, 2011

ini dia Depp yang aku suka!

Peace be upon you guys,
Apa crita plak aku nih duk susun gambars kat bawah nih? minat johnny depp plak ke?mesti korang yang mana kenal aku pikir, yang mana satu ko nih?kejap dia tu, kejap dia ni.ni johnny depp plak! x pe, memang begitu pun. aku suka semua tu ada sebabnya, bukan suka sebab kefemesan yang menjelma dari nama slebriti2 ni. aku nak share sikit kat sini pandagan aku mengenai satu-satunya pelakon yang aku suka yang mana kemampuannya untuk memegang pelbagai watak yang sungguh berbeza-beza. aku start tau depp ni of kos melalui filem edward scissorhands (1990).idok le aku tgk movie ni masa 1990 tu, x silap aku awal tahun 2000 an baru aku tengok cite ni.pastu memang aku suka giler cite ni. then aku layan gak cite pirates of carribean tu.aku x tau pun yg watak utama cite-cite ni adalah orang sama.actually aku tengok movie2 depp ni secara x sengaja.sekali, mmg aku suka cara dia, penjelmaan watak yang dia bawa.make up & kostum juga membantu depp menzahirkan & menghidupkan watak & cerita tu.


ni cite edward scissorshand.mmg cite tim burton ni aku suka la.fantasi yang ala-ala fantasi gitu...(apa aku taip nih?)

aku baru tengok movie yang diterbitkan pada  2009 ni cite pasal john dillinger seorang perompak bank yg sgt dikehendaki & even john dah masuk jail agaknya 3 kali ke 2 kali dia berjaya lepas.even ending dia mmg aku sedih tp john telah membuktikan walaupun dia penjenayah paling bahaya tp dia tetap menanggis & fall in love dlm public enemies nih.cite ni release after sweeney todd setelah sepanjang 2008 x de filem depp kat wayang.sekali tengok memang aku x bape nak caye gambar atas & bawah ni adalah orang sama.

tu dia mr hatt dalam cite alice in wonderland.walaupun garapan plot tang last filem ni mcm meleret skit tp masterpiece imaginasi tim burton ni korang tau2 sendri la kan.

ni cite ape dah aku lupa.ed wood rasanya.ni antara cite2 depp 1990 an.kalau nak cari pun skrg,susah dah kot.tapi aku nak carik gak.cam best je aku baca cite ni.

yes!willy wonka in the factory.memang aku sedikit ketinggalan sebab aku baru tengok full cite ni baru2 ni.memang best & wonka mempengaruhi aku untuk makan cokelat!filem charlie and the chocolate factory diterbit pada tahun 2005 ni juga arahan direktor paberet aku tim burton.imaginasi lebey kurang tapi tetap berbeza dari filem2 arahan burton yg lain.

filem the tourist ni aku pelik sket...aku baca beberapa review kat tenet & news paper kate filem x seperti yg diharapkan kan,jalan cite slow & etc.tapi bagi aku cite ni org futih kata AWESOME!filem ni ibarat membawa penonton bersama elise & frank dlm berteka teki sape tu alexander pearce.filem yg konon serius ni jadi klakar dgn si frank nih.ada beberapa babak serius, frank buat muke slenge lawak dia tu.tp cite mmg best tambah lagi angelina pun one of the most my favorite actress...aku mmg suka giler ngan cara,gaya & lakonan dia.

cite sweeny tood : the demon barber of fleet street watak depp ala2 saiko gitu.salah satu aku suka filem ni sebab bleh dengar depp nyanyi sebab filem ni muzikal pada 80% nya. filem yg direlease pada 2007 ni aku suka sebab mood filem ini juga ditonjolkan dgn jelasnya dengan make up watak,set,kostumnya etc.sape lagi pengarahnya, pak cik burton la!

ni cite depp berganding ngan kate winslet (<-- betul ke aku eja) cite finding neverland.pun aku x tengok lagi.bila sinopsis dan tengok trilernya kat youtube,mcm daring gitu cite ni

yeah, inilah cite depp yang paling femes kan, pirates of carribean.POC ni ade 3 siri (2003,2006,2007) dan 1 lagi siri baru masih dalam pembikinan.hari tu aku ade g skali ngan depp tgk shoting filem ni...(tak2,seyes aku memang gurau jek!) watak jack sparow ni memang lanun yang senggal,siot & sempoi.

apapun, yang penting aku suka kepelbagaian watak yang depp bawa dalam semua filem2 dia.ramai je actor kat dunia ni bleh bawa macam2 watak tapi aku suka si johnny depp ni.kadang2 bila aku tengok movie contohnya charlie & the chocolate factory tu aku cam x caye iye ke wonka ni depp?mcm lain je.dia punya cara tu opkos la cara johnny depp tp watak tu mmg beza sakan.diri johnny depp tu hampir hilang bila dia membawa sesuatu watak tu. actor yang sama bulan besday ngan aku ni kira legend la kan.apa2 pun minat berpada-pada & bukan fanatik.it just part of my life.korang kalau ade cite2 johnny depp ni x kira dvd ke apa ke,gtau la aku k!

p/s : oh, jack sparrow dengan alaxender pearce tu orang yang same eh?


2 comments:

Fira Al said...

whoaaa minat jgk ngn johnny depp nih!
yup knl dia mmg dr filem edward tp ms tu xsgka pn dia sbnanya HENSEM GILLER! hahaha
ble dia pgang watak as willy wonka mmg xsgka jgak 2 dia. sesungguhnya dia amat superb dlm pelbagaikn karekter. sume mnjadi.. tbaik gitu :)

Eidmalina Ideris said...

yeah...tau x pe.he is among the best actor in the world.he prove it!eid pun mmg ale2 je dulu2 ngan filem depp...huh,mmg jatuh hati ngan watak2 dia bw.mmg skrg klau bleh nak kumpul je smua movie2 depp nak yg 1990an.
p/s:yg pasti dia mmg hensem...kikiki.. ;D