Friday, October 12, 2012

Garden of Knowledge

Assalamualaikum

Segala puji-pujian diserahkan khas untuk Allah. oh bertapa masa tersangatlah pantas alih-alih dah bulan zulkaedah/oktober dah. alhamdulillah, faktanya saya suka daily life yang sibuk diisi dengan perkara kebaikan dan kadang-kadang ada yang tak terkejar. aiseeh...post kali ini saya nak share sikit kutipan pengalaman saya sepanjang saya menjalani latihan industri atau lebih moden disebut internship :) alhamdulillah, saya menjalani intern di Nasyeed.com yang sebelum ni saya hanya mengenali company ini secara luaran sahaja memandangkan saya & kawan-kawan pernah interview diorang utk esemen, dan sekarang saya berpeluang to be part of team.


Majlis Iftar & MoU Nasyeed.Com-Ana Muslim
tak lama, just 2 bulan yang bersamaan 8 minggu sahaja. masa yang sangat-sangat singkat ya. tapi x pe, I just grab the all opportunity yang ada depan mata. antara kerja taff yang saya buat ialah memlakukan satu proposal event yang menelan belanja 100k. first time buat proposal seumpama itu dan lagi pula saya ini bukanlah golongan die hard fans math. saya memang bergaduh dgn math sejak sekolah rendah lagi, saya cuba berbaik-baik dengan math tapi akhirnya menemui jalan buntu.

Jalan-jalan open house raya

pada mulanya, memang saya tak suka. saya ulang sekali lagi, tak suka. finally lepas saya melalui saat getir tu akhirnya Allah mengilhamkam ibrah atas apa yang saya dah hadapi itu. suatu ilmu pengetahuan yg cukup besar manfaatnya. sesuatu yang saya tak belajar di dalam kelas. how to create a simple proposal yg padat dengan info & keperluan acara. alhamdulillah, proposal & bujet Festival Hijab itu diluluskan oleh client iaitu iaitu MARA. bakat firman Allah di dalam surah Al-Baqarah yang lebih kurang bermaksud 'boleh jadi sesuatu yg kamu tidak suka itu baik untuk kamu', dan ya! ia baik utk saya.

Saya juga dikelilingi oleh orang-orang sgt osem & best seperti kak areda, kak shira, kak lyn, abg zul, pian, aizat, farah, mimie, boss waie, boss azli & lain-lain yg sentiasa memberi bantuan kpd saya. 2 bulan x cukup untuk saya lebih get close ngan diorang tapi nak buat macam mana kan. saya cuba mengaudit diri & sebab kenapa Allah letakkan hanya saya berada di Nasyeed.com dan jawapan kepada keseluruhan audit saya ialah  knowledge. 


part of wall at Nasyeed.com's office. just love it!

Saya berdoa semoga sepanjang saya di Nasyeed.com Allah mengiranya sebahagian daripada kebaikan. em, saya dapat rasakan Allah sedang membawa saya ke satu lagi fasa yang lebih serius :)



2 comments:

uglybeautyme said...

:) all the best Na
InsyaALLAH semuanya baik-baik saja
do your best.

Idmalina Ideris said...

Jzzk my dear.kawen jgn lupa jemput.eh!? (tetiba) :p