Saturday, September 18, 2010

Kesyukuran dalam kemeriahan...Thank You Allah.

Assalamualaikum...
Akhirnya cuti bagi sambutan Aidilfitri kali ini dah berakhir.maka, segala asingment,report,presentation,interview,seminar dan kelas menyeru aku bagi melunaskannya.even cuti raya dah habis tapi tetap dalam mood raya juga mengenangkan apa yang dipelajari pada Ramadhan yang lepas.berdoa semoga aku tak melupakan shaping process semasa di madrasah Ramadhan itu.aku akan sentiasa merinduinya...

jadinya,di sini aku nak share beberapa moment sepanjang sambutan raya kali ini.alhamdulillah,masih meneruskan ibadah berkumpul ramai-ramai,ziarah menziarahi...juga menikmati makanan yang sedap2,dapat jumpa yang dah lama tak jumpa,sempat snap2 gambar.
picture ni diambil masa kat rumah elyn dan semua yang ada dalam gambar di atas ni adalah kawan-kawan sekolah rendah aku 10 tahun yang dulu.memang best la bukak cerita lama-lama,sembang itu ini.alhamdulillah,mostly semua berjaya ke universiti.ok la tu kan...


moment ni pula diambil pagi raya lepas balik solat sunat Aidilfitri.raya pertama tanpa adik azim yang sangat dirindui.bertambah kekecohan dan kemeriahan terutama dengan 9 anak-anak buah aku yang semuanya berjaya meriuhkan Edemaz Palace ni.


well,bila aku tengok gambar ni makanya aku sorang je la lagi tak kawen.jeles pun ade...hahha..ye la,masing-masing sibuk dengan anak-anak.tak pe,life must going on.bukan senang jugak bila dah kawen ni.tapi,seyes aku suka tengok anak-anak sedara aku yang sedang membesar ni...semua sepesen je.


ni plak,antara aktiviti yang berkaitan dengan raya bila aku pulang ke tanah tempat merantau ni.ni rumah terbuka datuk johan jaaffar.dia ni kira orang paling atas media prima la.macam mana aku bleh kenal ngan dia,masa showcase aku bulan april yang lalu,kitorang gunakan skrip tulisan dia la bagi pementasan teater tu yang bertajuk Asy Syura.datuk ngan datin memang baik dan sporting sangat.

semoga sambutan Aidilfitri ini bukan sekadar budaya dan adat tetapi dilebihkan ke arah ibadah agar ianya mendatangkan pahala.Eid Mubarak!

No comments: