Sunday, June 20, 2010

Circle Of Life

Assalamualaikum & happy fathers day!
well,ada lebih kurang 2 minggu lagi cuti aku akan berakhir.alhamdulillah,pointer terakhir diploma aku yang paling tinggi sejak 3 tahun dalam aku menghabiskan diploma aku ni.actually,macam tak sangka pun ada kan.aku ingat memang jatuh la pointer part 6 dengan byk subjek 3 jam kreditnya.

Bila aku flash back balik 3 tahun lepas semasa aku dapat tawaran ke diploma pengurusan seni,seakan tak caye sebab aku ingat sah2 tempat aku hanya di politeknik,kolej komuniti dan seangkatannya.kalau orang tgk result SPM aku,memang nak jejak sebelah kaki ke gate universiti pun buat malu je.cikgu2 semua memandang aku ni memang tak kemana pun.pada aku,SPM aku tak de la teruk sangat sampai aku perlu melupakan universiti & cari kerja kan.

alhamdulillah dengan kuasa Allah,doa & sokongan family terutama ibu abah,usaha keras aku,lecturer & kawan2 yang ada bersama, aku dah berjaya menghabiskan fasa diploma aku.aku bukan riak untuk membanggakan diri aku tapi inilah hasilnya.segala susah,cabaran,ribut,petir dan segalanya aku hadapi.bila aku fikir balik,macam mana la aku hadapi semua tu...bila aku menerima tawaran untuk menyambung pelajaran ke peringkat ijazah aku terfikir sejenak mengenai satu lagi fasa hidup yang bakal aku lalui.

inilah putaran kehidupan...kadang-kadang aku kat bawah & kadang-kadang aku kat atas.ingat lagi jaman sekolah dulu,macam tu je aku punya prestasi pelajaran aku.x de sape pandang pun.sekejap sekolah arab,sekejap sekolah menengah harian,sekejap sekolah teknik...nasib tak sempat masuk mrsm je,UiTM dah panggil aku.aku gasak je apa yg depan mata aku ni.dapat ke tak dapat ke, janji aku try.
kat sini aku share beberapa aktiviti cuti ku bersama keluarga tercinta.kat atas ni celebrate birthday aku,kak wa,kak & celebrate fathers day.simple but happening dengan anak-anak buah ku yang mengkecohkan suasana.malam tu makan mee kari & cup cakes yang ditaja oleh melati bakery & cakes boutiques.thanks abe dan kak su.

ni plak,chill out di kedai paberet aku,kak wa,abg man dan ia sebenarnya paberet family aku...big apple donuts & coffee.huh...memang syok ah.masing-masing ade donut kesukaan.tambah lagi kalau bagi kat anak2 buah aku...memang puas hati la.

capture the moments:kecoh sungguh time ni.gambar ni dirakam masa ayah li datang ke Edemaz Palace.budak2 kecik yang ada dalam gambar ni la yg sememangnya kecoh dan jenuh gak layan diorg ni.tapi memang best la...sorang2 tu macam2 perangainya.

ni adalah aktiviti ku jua takala musim cuti ini.sweating at the gym.suka hati korang la nak gelak ke apa,yang mendorong aku untuk ke gym ini adalah shah rukh khan!then,aku rasa sudah tiba masanya aku risau mengenai kesihatan aku.yg nak kurus tu no 3,yang paling utama aku mahu menjaga kesihatan aku.bila aku tengok cara shah rukh menjaga kesihatan dia,body dia & stamina dia...jeles plak aku.aku tengok dia g gym dalam living with a superstar:shah rukh kat discovery travel & living channel.dia g gym tu kat aras 4 umah dia sendiri...hehe...

ni plak,hang out with my lovely cousin,farah kat pasar siti khadijah kota bharu.memang best la sebab dah agak lama aku tak ke sana.seronok melihat budaya sendiri...

thank you Allah for this fabulous & awesome life.selamat menempuhi satu lagi level dalam kehidupan mu Idmalina.bersedialah & kebalkan diri untuk menghadapi cabaran dalam mencapai kejayaan kau.jadikan waktu diploma itu sebgai panduan & inspirasi untuk kau memacu kejayaan di ijazah nanti.

5 comments:

uglybeautyme said...

gudlak naaa:)
dok dang lg ney nok tubik
hr tu cuti skoloh byk bekwoh:)
pahtu hr skoloh plop sibuk jd drebar..
ujung minggu ney family day umie..ti tgk nxt week ore try freekn ms:)

Eidmalina Ideris said...

thank you dear...
itulah,na pun bz ngan family ni..dgn anak2 buah nya..fenin2...

saat omar said...

Famili yang meriah....seronok tgk famili ramai2 berkumpul...

Eidmalina Ideris said...

en saat:meriah,meriah..tambah2 dgn kekecohan anak2 buah ni...heheh...anak sendri x tau bila..

anakbulan said...

All the best dear! May Allah ease ur path.. =).