Saturday, January 23, 2010

Pengantin dah jumpa!

Assalamualaikum uollls semua,

wahahha...tu la antara tagline pemes kan....uolllss dan 'uuu...very smart!'.ok,sementara encik @iamsrk kat twitter tu hapdet status dia,meh aku nak cite aktiviti sorok2 aku ngan fatin dan azmira.wahahha,dgn senyap2 nya kitorg g TGV sunway pyramid smlm cz nak g tgk movie Dulha Mil Gaya!setelah sekian lama aku tak tengok shahrukh kat skrin besar panggung,akhirnya aku dapat tengok la kan.last aku tgk shahrukh kat skrin besar masa movie Mohabbatein. punya stgah cite baru shahrukh keluar,memang masa shahrukh kuar tu satu panggung menjerit.klakar gler,aku hampir2 nak bangun2 lagi tuh.roots filem ini cite pasal manusia yang jenis tak nak terima cinta,kasih sayang dan perkahwinan dalam hidup.pada aku isu yg dihighlitekan dalam filem ini adalah berat tapi mudassar aziz meringan supaya penonton senang faham.ala,mcm cite papadom la kan.


filem ni cite pasal 2 pasangan yang salah seorg dari pasangan ni ego dan rasa cinta tu tak penting.so,bila Pawan Raj Gandhi dan Samarpreet ni membuktikan cinta diorg dgn perbuatan diorg trhdap psgan iaitu Shimeer ngan Donsai,maka last2 Shimmer dan Donsai sedar yg kemahsyuran dan sgala harta kekayaan tak penting sepenting kasih sayang dlm hidup diorng.
PRG+Shimeer & Donsai+Samarpreet =Dulha Mil Gaya! (pengantin dah jumpa)
yang paling aku suka dalam filem ni of kos ade 3 lagu yang bagi aku sangat energatic dan penuh dgn mood dan satu lagi continuity babak antara babak tu kemas.pesen rambut PRG dalam filem ini ala2 Rizwan Khan (My Name is Khan) gtuh sbb seingat aku waktu dia shoot filem ni lbih kurang lepas dia shoot MNIK.tp mmg dia sweet and nice habis la dlm DMG ni.aiseeh...yg dia menari dlm filem ni x yah cakap la.


em,cuma ada slek skit filem ni kan.masa beberapa scene yg dia guna CGI.scene atas kapal...mmg nampak ya CGI nya.very da cut cost...scene tu mmg sgt bagus,tp CGI kat blkang yg x nampak real tu mmg spoil habis. mmg beza sakan CGI ngan VFX ni,ye la lg pun kos VFX lg mahal dr CGI.pastu pencahayaan (LX) masa scene yg pkai green & blue screen tu x brapa nak btul klau nak ikutkan cahaya yang sebetulnya.Pngrah artistik kena peka la pasal LX ni...tp yg aku pelik tu cite Om Shanti Om tu ok la plak.sebab studio Red Chilies yg buat kot....wahahha....aku suka wardrobe diorg...cun lah!
apa lagi,pasni tgu My Name is Khan la plak.aiseeh..aku ni gaya mcm bukan final sem...
phir mileenge chalte chalte!

2 comments:

hanilopiplopz said...

iedd.... haihhhhh... harap2 laa jodoh kau nnti sebiji si SRK tuh ea.. hehe.. aminnn~~

idmalina mohamad ideris said...

hahhahah..smua org doakan mcm tu kat aku...wahahha....gler ah nak cr lbh kurang shahrukh...