Friday, February 20, 2009

Lets Chill Out with Nature...

Assalamualaikum...minggu ni sgt sibuk dalam menghadapi mcm2 kerja dan cabaran...alih2 hr ni dah hari jumaat.ni aku nak kongsi dengan kamu semua trip kitorg weekend yang lalu ke Kalumpang,Hulu Selangor.Kitorg g ke resort Sg Inki.kat sana juga rumah member kitorg zu.Melalui highway yg lengang di pagi hari...sungguh mendamaikan.best sgt tgk bukit bukau ciptaan Allah yang Maha Perkasa.suasana pun masih ada kabus2 lagi...sungguh menyejukkan hati kami. Kitorg sampai kat sana dalam pukul 8.40 pagi.rehat rumah zu kejap,then terus ke Resort Sg Inki...sungguh nyaman sekali ciptaan Allah yang sangat menyegarkan mata.resort ni sgt terjaga kebersihannya.rasa selesa nak tukar pakaian ke apa ke...chelet2 pun cam nampak selesa jek.
hehehe...siap bw 2 plastik sandwich telur buatan miea neh...semangat,semangat.korang kena g tempat ni,memang nice and sweet sgt...dari pintu masuk lagi terdengar bunyi air sungai dan ada la antara kami yang dh mmg x saber2 nak terjun sungai kan...

syukurlah miea ada kamera digital olympus water proof,apa lagi selam je la kmera tu dlm air...sronok..sronok...airnya..subhanallah,sejj...sejuu....sejuuukkkk....tp memang best.tenang sgt bila dengar deruan angin bergabung dengan bunyi air sungai yang mengalir di celah2 batu yang sgt unik tu.back to the nature...

seronok ler duk posing dalam air kan...bila lagi.kui,kui...nsib je D60 aku x leh masuk air,kalau tak...habis la.

BBQ time...dh bila duk mandi sungai tu,opkos la perut dh lapar...syukurlah mak zu sediakan kami nasik.kitorg bakar ayam,udang dan sosej...maka melantaklah kitorg dengan bestnya.

dah nak balik dah...rasa nak dtg lagi kat sini.nak bawa family kat sini,mesti best punya.on da way nak balik shah alam,semua tebongkang dlm keta.maka drive la aku sorg2...
apapun piknik kitorg mmg best.duk plan nak genting highlands...heheh,berangan je lebih.

yg ikut trip ni...dari kiri yana,miea,zaza,sandy,aku...kat blakang dr kiri zu dan mira.

2 comments:

Tengku Putera Rio Rosales Iman Adqhlan Al'Mulk said...

nak tanya sikit-tempat ni kat Kelumpang kan. kalau betol kat sini lah kami buat team building masa showcase dulu. tempat tu mmg best bangat. nanti klu nak g ajak lah kita orang hehehehehehehhee

idmalina mohamad ideris said...

aa....kat kalumpang.heheh,meh..meh..suka sgt kalau gi piknik ramai2 ni....