Sunday, August 23, 2009

Allah Maha Kuasa

Assalamualaikum dan salam kemuliaan Ramadhan,
Syukur alhamdulillah,aku masih diberi peluang sekali lagi untuk menjalani Ramadhan untuk tahun ni.aku benar2 berdoa supaya ini bukan Ramadhan terakhir aku...best bulan puasa ni,bleh rehat perut dan yang paling utama boleh format balik otak yang dah jem ni.macam mana nak format,kena basuh dengan ibadah selain puasa seperti tarawih,baca quran,solat tengah malam...sape yg belum cuba,try2 la buat...best wei bila dah rasa connection dengan Allah...

hurm,semoga Allah memberi kekuatan kepada aku dalam menjalani Ramadhan kali ni.

actually...2,3 menjak ni ada sesuatu yg berlaku (kuch kuch hota hei kata shahrukh) pada aku.kenangan tahun 2005 & 2006 kembali bermain dalam benak kenangan aku ni.situasi yang lebih kurang sama berlaku...DAQ vs PFK.masa tahun 2005 & 2006 tu,Allah tak bagi apa yang aku doa dan impikan.rupa-rupanya,maha suci Allah,Dia bagi semua yang aku minta pada 3 tahun yang lalu tu,pada tahun ni...2009.malah Allah bagi berganda-ganda lagi daripada apa yang aku minta tu.memang langsung aku tak jangka semua ni berlaku.

Maka dengan apa yang berlaku pada aku ini,ia membuatkan aku semakin teguh keyakinan dan kepercayaan kepada kebesaran dan kekuatan Allah...apapun,aku sayang kepada mereka berdua yang banyak berbakti kepada aku terutama PFK tu.aku sentiasa mendoakan agar dia dirahmati Allah,diampunkan segala dosa lalu dan yg akan datang,semoga dipanjangkan umur,teguh iman nya,dipermudahkan urusannya dan bahagia bersama keluarga tercinta...amin.

2 comments:

uglybeautyme said...

:D...slmt menyambut bln ramadhan al mubarak dear
moge hidup kita dilimpahi dengan rahmatNya
dan semoga kita dikurniakan ketabahan dan kekuatan iman dalam menghadapi ujian dan dugaan yang diturunkanNya...amiiiinnn~

idmalina mohamad ideris said...

yup...selamat meraikan Ramadhan juga....amin,amin,amin ya rabbal alamin.